Alles over Onderhoud en Schade bij Private Lease

Een van de redenen om te kiezen voor Private Lease is het feit dat je niet meer hoeft na te denken als er iets met je auto aan de hand is. Sterker nog, je hoeft zelfs bijna niets te regelen om te voorkomen dat er überhaupt iets met je auto gebeurt.

Onderhoud, reparaties, nieuwe banden, het zit allemaal in jouw leasetarief. Op deze pagina vertellen we je graag meer over Onderhoud en Schade bij Private Lease.

Alles over Onderhoud en Schade bij Private Lease

Onderhoud bij Private Lease


Als je gaat privé leasen is onderhoud altijd bij je leasetarief inbegrepen. Dit houdt in dat de kosten voor reparaties en onderhoudsbeurten via een garage, voor de leasemaatschappij zijn. Ondanks dat deze kosten altijd inbegrepen zijn bij Private Lease is er nog wel verschil tussen de leasemaatschappijen, met name in het proces. Zo verschilt het bijvoorbeeld per leasemaatschappij of de reparatie of onderhoudsbeurt eerst bij hun aangegeven dient te worden of niet. Vergeet dit dan ook niet mee te nemen als je leasemaatschappijen vergelijkt.

Hoe werkt het bij Justlease?

Zodra het tijd is voor een onderhoudsbeurt kun je contact opnemen met onze onderhoudspartner Profile.


Zo hoef je je niet druk te maken als jouw auto een variabele onderhoudsinterval heeft en dat via het dashboard aangeeft.Voor klein onderhoud ben je wel zelf verantwoordelijk, ongeacht bij welke leasemaatschappij je leaset. Denk hierbij aan het bijvullen van de (motor)olie, ruitenwisservloeistof, het controleren van de bandenspanning of het wassen van de auto.

Wanneer een leasemaatschappij is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease, dan heb je altijd kosteloos recht op vervangend vervoer na 72 uur. Maar bij Justlease gaan we een stap verder. Bij ons krijg je al kosteloos vervangend vervoer na 24 uur. Zo heb je altijd een auto tot je beschikking zonder onnodige extra kosten.

Schade aan de leaseauto


Schade aan je leaseauto wordt betaald door de verzekeraar (afhankelijk van hoe de leasemaatschappij je verzekering heeft geregeld). Toch kan het zo zijn dat er schade ontstaat die je zelf hebt veroorzaakt of die onverhaalbaar is op een derde partij. In deze gevallen wordt het eigen risico door de leasemaatschappij bij jou in rekening gebracht. Dit zal echter nooit meer dan het overeengekomen maximumbedrag per schade zijn.


Wanneer de schade door toedoen van een ander is ontstaan zullen de kosten worden verhaald op de verzekeraar van de andere partij. In dit geval worden er geen kosten bij jou in rekening gebracht.

Altijd goed verzekerd


Bij Justlease ben je standaard allrisk verzekerd met een eigen risico van  300 euro. Je hebt zelfs de mogelijkheid om jouw eigen risico te verlagen of af te kopen. Je hoeft je dus nooit druk te maken over het feit of je wel of niet goed bent gedekt. Althans, als je leaset bij Justlease.

Onze oplossingen