Occasion Private Lease met of zonder BKR?

Je betaalt niet teveel en rijdt toch een zo goed als nieuwe auto. Dat is het grote voordeel van Private Occasion Lease. Een leasecontract wordt echter wel als lening gezien en wordt daarom BKR geregistreerd. Is dat erg? We leggen het uit.

Occasion Private Lease met of zonder BKR?

Wat is een BKR-registratie?

Als je ergens een lening of krediet afsluit, dan wordt dit geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie, afgekort BKR. Je hebt dan een BKR-registratie. Zo ontstaat een overzicht van alle leningen die je hebt afgesloten. Ook eventuele betalingsachterstanden die bij deze registratie horen, worden vastgelegd. Het BKR beschermt particulieren tegen te veel leningen en de daarbij behorende (hoge) rentes. Wanneer je netjes het afgesproken maandbedrag voldoet, zien andere of toekomstige kredietverstrekkers dat je een trouwe betaler bent en is een BKR-registratie dus geen probleem.

Verschil BKR-registratie en BKR-codering

Het is belangrijk om te weten dat er een verschil is tussen een BKR-registratie en een BKR-codering. De BKR-registratie is enkel de registratie dat er een lening is afgesloten en voor welk bedrag. Zolang die rekeningen worden betaald, blijft de registratie positief.

Bij een achterstand op de lening of het krediet, zijn specifieke coderingen van toepassing. Een codering is dus altijd negatief. Heb je een codering? Dan is de kans groot dat een volgende geldverstrekker je lening niet accepteert. Die gegevens blijven bovendien nog 5 jaar bewaard en zichtbaar.

Leasen zonder BKR-registratie

Wij voeren het Keurmerk Private Lease, hét kwaliteitskeurmerk om een betrouwbaar Private Leasecontract af te sluiten. Daar zijn we trots op. Een van de voorwaarden van het keurmerk is dat onze leasecontracten BKR worden geregistreerd. Het is bij ons, of elke andere aanbieder volgens met het keurmerk, dus niet mogelijk om een occasion te leasen zonder BKR-registratie. Dit doen we niet om te pesten, maar om consumenten te beschermen tegen te veel of te hoge leningen of kredieten


Ons alles-in-1-abonnement bevat:

  • Wegenbelasting
  • Onderhoud en reparaties
  • Pechhulp in alle landen op de groene kaart
  • Na 24 uur recht op vervangend vervoer
  • Een persoonlijk dashboard én handige app
  • All risk-, WA- en Casco-verzekeringen (exclusief € 300 eigen risico)
  • Verhaalbijstand
  • Een flexibele kilometerbundel
  • Haal- en brengservice bij onderhoud