Occasion lease zonder vast contract, wat zijn de mogelijkheden?

Wil je graag een nieuwe auto of een occasion private lease, maar heb je geen vast arbeidscontract? Wees gerust, dat kan bij ons. Occasion lease is zelfs een zeer goede keuze als je geen contract voor onbepaalde tijd hebt. Zo heb je lagere maandlasten en een kortere looptijd, ben je flexibel en heb je een zo goed als nieuwe auto voor de deur.

Occasion lease zonder vast contract, wat zijn de mogelijkheden?

Occasion leasen zonder vast contract

We oordelen per persoon of het mogelijk is om een auto te leasen. We stellen dan ook geen minimum inkomenseisen bij de aanvraag van een leaseauto, maar we kijken naar het totaalplaatje: je inkomen, je arbeidssituatie en je financiële geschiedenis. Het is dus niet per se nodig om een contract voor onbepaalde tijd te hebben. Iemand met een nulurencontract komt bijvoorbeeld niet in aanmerking voor een leaseauto. Er is in dit geval te veel onzekerheid over het inkomen omdat je nooit weet of je kunt werken en ook niet voor hoeveel uur. Het is voor ons dan te lastig in te schatten of je de auto kunt blijven betalen.

Intentieverklaring

Heb je geen vast contract, maar tekent je werkgever een wel een positieve intentieverklaring? Dan kun je bij ons een auto leasen. Een intentieverklaring is hetzelfde als een werkgeversverklaring, geeft je werkgever een positieve verklaring af, kun jij je nieuwe auto uitzoeken. Je kunt hier een werkgeversverklaring downloaden.

Iemand anders garant stellen

Voldoe je niet aan de eisen, dan is er altijd nog de optie om iemand anders het leasecontract voor jou aan te vragen. Deze staat niet garant, maar is op papier de contractant. Deze persoon, bijvoorbeeld je ouders op partner, doet de leaseaanvraag en betaalt dan het maandelijkse leasetarief. Hoe je dat onderling verrekent, is aan jou. Deze persoon is dan aansprakelijk voor de auto en je kunt alsnog een leaseauto rijden.

Kan ik als zzp’er zonder jaarcijfers een private leasecontract krijgen?

Vooral voor startende zzp’ers en ondernemers is occasion lease interessant. Je rijdt immers een jong gebruikte auto voor een aantrekkelijk maandbedrag en je bent flexibeler omdat de looptijd contract korter is. Voor zzp’ers en ondernemers is het belangrijk om aan te tonen wat hun privé-inkomsten zijn. Het gaat immers om een private leaseauto en niet een zakelijke leaseauto. Zij kunnen dit aantonen met een inkomensverklaring, die je via de website van de Belastingdienst kunt opvragen.

Als zzp’er of ondernemer is het wel belangrijk om te letten op de fiscale gevolgen van de keuzes die je maakt.

Ook interessant:
Private Lease occasion
Private Lease elektrische auto
Subsidie elektrische auto
Zakelijk leasenBekijk occasion aanbod

Ons alles-in-1-abonnement bevat:

  • Wegenbelasting
  • Onderhoud en reparaties
  • Pechhulp in alle landen op de groene kaart
  • Na 24 uur recht op vervangend vervoer
  • Een persoonlijk dashboard én handige app
  • All risk-, WA- en Casco-verzekeringen (exclusief € 300 eigen risico)
  • Verhaalbijstand
  • Een flexibele kilometerbundel
  • Haal- en brengservice bij onderhoud