Leasen zonder vast contract, wat zijn de opties?

Heb je een contract voor bepaalde tijd, ben je net aan de slag gegaan bij een nieuwe werkgever of ben je zzp’er? Geen probleem, wij kijken per persoon of een leasecontract past bij de situatie. Om een auto te leasen moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Leasen zonder vast contract, wat zijn de opties?

Ik wil zonder vast contract een auto leasen

Bij ons kan dat. Of je nou zzp’er, AOW’er of werknemer bent met een contract voor bepaalde tijd, , wij checken altijd de individuele situatie. Je moet wel 18 jaar of ouder zijn, in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs en je moet aan een minimum inkomen voldoen. Vervolgens beoordelen we per persoon of het private leasen van een auto, ook zonder vast contract dus, financieel mogelijk is. Wij vragen je om een kopie van een salarisstrook, bankafschrift en ID-kaart of paspoort.

Als je geen vast contract hebt is een intentieverklaring van je werkgever ook voldoende. We gebruiken de informatie voor een financiële toetsing, zodat we de risico’s kunnen inschatten. Voor deze controle maken we gebruik van de diensten van EDR Credit Services. Zo kijken wij bijvoorbeeld naar je woonplaats, woonsituatie en eventuele schulden of achterstallige betalingen. Na deze controle en die van onze financiële afdeling bepalen wij of je een auto bij ons kunt leasen. Op deze manier krijg jij de flexibiliteit die je zoekt en wij de zekerheid.

Eventuele schulden of achterstallige betalingen zijn geregistreerd bij het BKR. Je leasecontract wordt ook geregistreerd bij het BKR. Er zit een verschil tussen een BKR-notering en een -codering. Een BKR-notering is alleen de aantekening dat er een betalingsverplichting is aan een bedrijf. Een BKR-codering betekent dat je je (langere tijd) niet aan de afgesproken betalingsverplichting hebt gehouden. Al onze leasecontracten vallen onder het Keurmerk Private Lease, dat voorschrijft dat wij een contract altijd registreren bij het BKR.

Kan ik als zzp’er een leasecontract afsluiten zonder jaarcijfers?

Als zzp’er hoef je geen loonstrook in te dienen, maar moet je wel kunnen aantonen dat je daadwerkelijk ondernemer bent. Dat kan met een uittreksel van de KVK van maximaal drie maanden oud. Daarnaast vragen we je de meest recente inkomensverklaring van de belastingdienst aan te leveren. Die kun je opvragen via de website van de Belastingdienst. Je moet wel minimaal een jaar als zzp’er werken om in aanmerking te komen voor een leaseauto.

Populaire modellen: Tesla Model 3 Private Lease | BYD Dolphin Private Lease

Private Occasion lease

Voor startende ondernemers/zzp’ers kan Private Occasion Lease ook een ideale uitkomst bieden. Wij garanderen de zekerheid die hoort bij een leaseauto, tegen een aantrekkelijk maandtarief dat hoort bij een tweedehands auto. Je loopt nooit risico op dure onderhoudsbeurten, alle kosten zijn voor ons. Jij betaalt alleen een vaste leaseprijs per maand en de benzine. Je komt op een voordelige manier toch goed voor de dag met je lease auto.

Heb je een vraag?

Heb je nog vragen of misschien hulp nodig bij het samenstellen van jouw auto of contract? Wij helpen je graag. Wij zijn elke werkdag bereikbaar via telefoon en chat tussen 8:00 en 21:00.

Hoe bestel ik mijn auto?


Bekijk de meest gestelde vragen

Past Private Lease bij jou?

Wil je in een complete en nieuwe auto rijden of een goed onderhouden en jonge occasion? Wil je een vast maandbedrag betalen zodat je altijd weet waar je aan toe bent? Dan is het antwoord Ja, Private lease past bij jou!

Ook interessant:
Auto leasen
Private Lease elektrische auto
Private Lease aanbieding
Zakelijk leasen

Maar Private Lease is ook interessant als je:

  • Niet in één keer een groot bedrag uit wilt geven aan een auto
  • Niet in één keer een keer een groot bedrag uit kán geven, maar wel maandelijks een vast bedrag kunt missen
  • Geen last wilt hebben van de onzekerheden en onverwachte kosten die horen bij een gebruikte auto