Is het leasen van een occasion goedkoper dan een nieuwe auto leasen?

Overweeg je een occasion te leasen in plaats van een nieuwe auto? Meestal is het goedkoper om een occasion te leasen, maar niet altijd. We leggen je graag uit hoe dat zit.

Is het leasen van een occasion goedkoper dan een nieuwe auto leasen?

Wanneer is een occasion goedkoper dan een nieuwe auto leasen?

Meestal is een occasion goedkoper om te leasen dan een nieuwe auto. Vooral omdat de afschrijving van een occasion een stuk lager ligt dan bij een nieuwe auto. En dat merk jij in de maandprijs.

In de eerste jaren verliest een auto de meeste waarde. Na drie jaar is een auto nog maar de helft waard. Dat betekent dat de auto ook al grotendeels is afgeschreven, mooi meegenomen dus!

Onze occasions zijn jong gebruikte auto’s. De auto is nog wel zo nieuw, dat er naar verwachting geen grote reparaties nodig zijn. En als dat wel zo, zijn de kosten voor ons. Ze voldoen bovendien aan alle veiligheidsnormen.

Wanneer is een occasion niet goedkoper dan een nieuwe leaseauto?

Een nieuwe auto kan scherp worden geprijsd door de inkoopkortingen die leasemaatschappijen bij importeurs bedingen. Omdat er vaak veel auto’s in een keer worden gekocht, staan daar kortingen tegenover. Die meevaller wordt doorberekend in de leaseprijs. Dit is een van de redenen dat private lease soms te mooi om waar te zijn lijkt.

Ook kan het zijn dat de eerste berijder van de auto, degene die ‘m ooit heeft besteld, voor diverse opties heeft gekozen. Denk bijvoorbeeld aan climate control, navigatie of een trekhaak. De occasion is daardoor rijker uitgerust, maar ook duurder. Het is afhankelijk van welke opties er is gekozen om te kunnen bepalen of de auto nieuw goedkoper te leasen zou zijn. Dat is dan natuurlijk wel nieuw, zonder die opties van de occasion die jij op het oog hebt.Zowel een nieuwe als een occasion leaseauto heeft voordelen

Voor beide opties geldt dat je voor een vaste prijs per maand alle autokosten hebt gedekt. Je betaalt alleen nog de benzine. Private lease is altijd inclusief afschrijving, vervangend vervoer (na 24 uur), verzekering, wegenbelasting, onderhoud, banden, reparatie en verkoop. Het basistarief verandert niet gedurende de looptijd. Ook als er een onderhoudsbeurt of reparatie nodig is, blijft de leaseprijs gelijk. Dat geldt ook voor de kosten voor de verzekering wanneer er bijvoorbeeld een schade gereden wordt. Bij schade is alleen een eigen risico van toepassing.Ons alles-in-1-abonnement bevat:

  • Wegenbelasting
  • Onderhoud en reparaties
  • Pechhulp in alle landen op de groene kaart
  • Na 24 uur recht op vervangend vervoer
  • Een persoonlijk dashboard én handige app
  • All risk-, WA- en Casco-verzekeringen (exclusief € 300 eigen risico)
  • Verhaalbijstand
  • Een flexibele kilometerbundel
  • Haal- en brengservice bij onderhoud