De meest ruime gezinsauto vind je bij Justlease

Als je de keuze gaat maken voor een nieuwe auto, dan zijn er veel mogelijkheden. Zo is de gezinsauto een populaire optie. Mede natuurlijk door de ruimte die een dergelijke auto biedt. Maar een keuze maken in het aanbod gezinsauto’s is niet makkelijk – we bekijken hieronder waar je rekening mee moet houden.

De meest ruime gezinsauto vind je bij Justlease

Bij het kiezen van een passende familie auto zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Zodat je zeker weet dat je de juiste beslissing neemt. Zo is het goed om over de volgende zaken na te denken:

  • Ruimte: uiteraard kies je een gezinsauto deels omdat deze meer ruimte biedt dan een ‘standaard’ auto. Maar hoeveel ruimte heb je precies nodig? En hoe ziet dat er over 2 jaar bijvoorbeeld uit? Het is dus goed om na te denken over je huidige werksituatie en hoe deze zou kunnen veranderen. Maar ook eventuele gezinsuitbreiding speelt een rol: zou je in dat geval nog steeds voldoende ruimte hebben?
  • Gewicht: aangezien een gezinsauto groter is, zal deze ook zwaarder zijn. Dat betekent een toename in de wegenbelasting, en een hoger verbruik. Heb je meerdere familie auto’s op het oog? Vergelijk deze dan eens op deze punten.
  • Brandstof: net als bij iedere andere auto, zal er een keuze moeten worden gemaakt voor een brandstof – zoals benzine, diesel of LPG. Ga je de gezinsauto ook meerdere keren per jaar gebruiken om op vakantie te gaan? Dan zal het aantal kilometers al snel hoog liggen, wat invloed kan hebben op de keuze in brandstof. Bereken dus eens of bijvoorbeeld diesel een aantrekkelijke keuze zou zijn.

Bekijk de gezinsauto'sHoe vind ik de beste gezinsauto voor mijn situatie?

Met bovenstaande punten kom je al een stuk verder. Het praktische gedeelte is daarmee vrijwel afgedekt. Maar natuurlijk gaat het bij een auto om meer dan enkel praktische zaken. Als je weet aan welk gewicht, brandstof en ruimte de auto moet voldoen – kun je voor jezelf een selectie gaan maken op basis van het uiterlijk. Het oog wil immers ook wat. Daarnaast speelt de prijs uiteraard een rol: is een goedkope gezinsauto belangrijk, of gaan zaken als ontwerp en prestaties boven het kostenplaatje? Dat is een keuze die je zal moeten maken.


Populaire merken: Peugeot Private Lease | Audi Private Lease | Ford Private Lease | Mercedes Private Lease

Ga ik voor een kleine, ruime of sportieve gezinsauto?

De uiteindelijke keuze voor een gezinsauto hangt vooral van de persoonlijke situatie af, en de eisen waaraan de auto moet voldoen. In eerste instantie zal er worden gekeken naar de ruimte die nodig is voor zowel werk als gezin. Met daarbij rekening houdend hoe die situatie er binnen een aantal jaren uit zou kunnen zien – de auto zal meerdere jaren worden gereden. Heb je nu een functie die tijdelijk is en veel ruimte vereist? Dan zou een kort leasecontract een optie kunnen zijn, omdat de toekomst ongewis is. Maar als je denkt aan gezinsuitbreiding, is het verstandig om vast voor meer ruimte te kiezen. Ook een sportieve gezinsauto is voor veel autorijders een optie: zo combineer je ruimte met het behoud van sportieve prestaties, waardoor de auto presteert zoals je dat wellicht van een vorige auto gewend bent.Een betaalbare gezinsauto?

Ontdek de mogelijkheden van justlease. Op justlease hebben we een ruim assortiment gezinsauto’s. Zodat er altijd een passende oplossing te vinden is, hoe jouw situatie ook is.