Financial LEase is een bepaalde leasevorm

Financial LEase is een bepaalde leasevorm

Hoe werkt Financial Lease?

Bij Financial Lease leen je van de leasemaatschappij het geld om een nieuwe (bedrijfs)auto te kopen. Afhankelijk van het contract dat je afsluit met de leasemaatschappij, los je maandelijks een bepaald bedrag af. Dat bedrag bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. Je wordt economisch eigenaar van de auto, maar nog niet juridisch. Pas als de auto volledig is afbetaald, is de auto echt van jou. Financial Lease werkt dus min of meer hetzelfde als een hypotheek.Behoud van liquiditeit met Financial Lease

Financial Lease zit eigenlijk tussen leasen en kopen in. Groot voordeel van Financial Lease ten opzichte van een (bedrijfs)auto kopen, is behoud van liquiditeit. Als je zelf een bedrijfswagen koopt, ben je dat geld in gelijk kwijt. Als je de aanschaf financiert met behulp van Financial Lease, houd je ruimte over om te investeren in de groei van jouw bedrijf. Tegelijkertijd staat de auto wel bij jou op de balans. Hierdoor profiteer je van aantrekkelijk belastingvoordeel.

Zaken als verzekering, onderhoud en wegenbelasting moet je zelf regelen en de kosten zijn ook voor eigen rekening. Hetzelfde geldt voor pechhulp en reparatiekosten, bijtelling en brandstofkosten.

Justlease biedt geen mogelijkheid aan voor de leasevorm Financial Lease maar wel voor de leasevorm Operational Lease.Wat is Operational Lease?

Bij Operational Lease blijft de (bedrijfs)auto van jouw keuze eigendom van de leasemaatschappij. Je betaalt maandelijks een vast bedrag. In dat bedrag zijn vrijwel alle kosten inbegrepen, behalve de brandstofkosten (en eventuele boetes). Aan het einde van het contract gaat de auto weer terug naar de leasemaatschappij en kun je desgewenst een nieuwe auto leasen.

Operational LeasePrivate Lease is Operational Lease

Private Lease valt onder de leasevorm Operational Lease. Bij Private Lease kan je zowel een gloednieuwe of een occasion auto leasen. Private Lease occasion kent een zeer aantrekkelijk maandtarief voor een jong gebruikte auto.

Bekijk Private Lease aanbodFull Operational Lease houdt in:

• Altijd in een gloednieuwe (elektrische) of occasion auto rijden;
• Alle services zijn inbegrepen in de leaseprijs: verzekeringen, wegenbelasting, schadeherstel, onderhoud en pechhulp;
• Administratie wordt volledig uit handen genomen;
• Uw auto staat niet op de balans en dat betekent een betere liquiditeitspositie;
• De auto wordt niet uw eigendom, dat betekent minder belastingvoordeel.