Elektrische auto leasen

Het privé leasen van een elektrische auto.

Elektrische auto leasen

De elektrische auto wordt steeds populairder

De elektrische auto is sterk in opkomst! Daar zijn een aantal belangrijke oorzaken voor aan te wijzen, die zullen we hier onder de loep nemen. Bent u toe aan een nieuwe lease auto en is een elektrische auto leasen voor u een serieuze optie? Dan zullen we hier antwoord geven op vragen die u mogelijk heeft.

Met het oog op duurzaamheid kiezen steeds meer mensen voor een elektrische leaseauto. Een elektrische auto heeft geen (of een zeer lage) CO2-uitstoot, wat de auto milieubesparend maakt. Maar ook het kostenplaatje is daarbij belangrijk. Door de lage bijtelling is het belastingtechnisch interessant om een elektrische auto te leasen. Ook het verbruik is lager, wat de kosten voor het rijden van de auto verder naar beneden drukt.

De voordelen van een elektrische auto leasen

  • Leasen voor een vast bedrag per maand
  • Lage brandstofkosten
  • Milieuvriendelijk rijden

Waarom een elektrische auto leasen?

Een elektrische auto leasen is een keuze die dus op verschillende redenen gebaseerd kan worden. Allereerst is het milieu een belangrijk motief: de auto’s die op traditionele brandstoffen rijden, zoals benzine en diesel, zorgen voor een uitstoot van CO2 die schadelijk is voor het milieu. Om een bijdrage te leveren aan het verlagen van deze uitstoot, is een elektrische auto een prima middel. Daarnaast zijn de lagere kosten voor zowel bijtelling als brandstof een goede reden om een elektrische leaseauto te overwegen.


Privé elektrisch leasen

Is prive elektrisch leasen mogelijk? Jazeker! Elektrische auto’s zijn allang niet meer enkel weggelegd voor zakelijke autorijders. Ook binnen private lease is het rijden van een elektrische auto mogelijk. Zo zijn er compacte modellen die vergelijkbaar zijn met auto’s op traditionele brandstoffen die worden gebruikt in de binnenstad.

Populaire modellen: BYD Dolphin Private Lease | Tesla Model 3 Private Lease

Ook interessant:
Auto leasen
Private Lease occasion
Private Lease aanbieding
Zakelijk leasen

Wat kost het leasen van elektrische auto’s?

De kosten van een elektrische auto verschillen uiteraard per voertuig. Maar in het kort kunnen we stellen dat deze kosten gemoeid zijn met het leasen van een dergelijke auto: Maandelijkse leasekosten, Kosten brandstof (elektriciteit) en Bijtelling. Door de hogere aanschafwaarde van elektrische auto’s ten opzichte van ‘normale’ auto’s liggen de maandelijkse leasekosten vaak iets hoger. Dit wordt gecompenseerd door de lagere bijtelling en de kosten voor brandstof – waar u betaalt per KwH stroom. Afhankelijk van het type elektrische auto kunt u een berekening maken van de precieze kosten van een elektrische auto leasen.