Chinese automerken en hun elektrische auto’s: de nieuwe standaard?

Chinese automerken en hun elektrische auto’s: de nieuwe standaard?

Chinese automerken komen in grote getale naar Nederland. Maar zit de Nederlandse markt daar eigenlijk wel op te wachten? Justlease in ieder geval wel! Wij zijn ontzettend enthousiast over de strak afgewerkte modellen van Chinese autofabrikanten. Hoe meer diversiteit op de Nederlandse wegen, hoe beter!

Chinese automerken in Nederland maken een opmars

Je kan er bijna niet meer omheen; Chinese automerken zien we steeds meer op de Nederlandse wegen. Waar de Chinese auto’s jaren geleden als onbetrouwbaar te boek stonden, zijn ze nu beter dan ooit.

Bekijk alle Chinese elektrische auto's

Veilig en goed uitgerust

Dat Chinese auto’s onveilig zijn, kunnen we als verleden tijd beschouwen. Een groot deel van de auto’s die op de markt komen behalen namelijk de hoogste score op de Euro NCAP- veiligheidstest: 5 sterren! Daarnaast zijn de auto’s standaard rijk uitgerust en vaak voorzien van unieke features. Kijk bijvoorbeeld naar de NIO ET7. Bij deze auto staat de NOMI assistent op het dashboard (vergelijkbaar met Siri van het merk Apple) die zijn hoofd naar je toedraait als je het robotje wat vraagt. Zo lijkt het net of je tegen een virtuele persoonlijkheid praat!

Snel leverbaar en lagere consumentenprijs

Fabrikanten van Chinese automerken spelen slim in op het chiptekort. Waar we over het algemeen heel lang moeten wachten op Europese auto’s, zijn Chinese auto’s een stuk sneller leverbaar. Niet alleen dat maakt het kiezen makkelijker. Chinese auto’s zijn ook nog eens tussen de 4% en 10% goedkoper dan een gelijkwaardige Europese auto; dat scheelt serieus geld!

Stijgend marktaandeel

Niet gek dus dat het marktaandeel van Chinese auto’s in Nederland alsmaar blijft stijgen. Volgens de RAI Vereniging is het marktaandeel inmiddels gestegen tot 4,5%, terwijl dit in 2020 nog maar 1,6% was.

Het aanbod is groter dan ooit!

Chinese autofabrikanten zijn heel toekomstgericht en zetten daarom vol in op de productie van elektrische auto’s en plug-in hybride’s. We kennen inmiddels allemaal wel het merk MG en misschien zelfs ook Lynk&Co. De auto’s van deze merken rijden al een aantal jaar rond op de Nederlandse wegen. Opkomende merken die je steeds vaker zult gaan zien zijn BYDNIO en XPENG, allen kenmerkend door hun futuristische design en strakke afwerking.

Bij Justlease bieden we de volgende Chinese merken aan:

– BYD
– MG
– NIO
– XPENG

Populaire modellen: BYD ATTO 3 Private Lease | BYD Dolphin Private LeaseMG ZS Private Lease.

Bekijk hier ons volledige aanbod elektrische private leaseauto’s.