Waarom een occasion auto leasen?

Bij ons zijn occasions altijd jonge auto’s met weinig kilometers op de teller. Je geniet van een aantrekkelijk maandtarief dat past bij een auto met ervaring, met de zekerheid die hoort bij een leaseauto. Zo kom je bijvoorbeeld nooit voor onverwachte onderhouds- en reparatiekosten te staan, die zijn inbegrepen bij de maandelijkse leaseprijs. Net als de kosten voor wegenbelasting en verzekering.

Waarom een occasion auto leasen?

Lagere leaseprijs met Occasion Lease

Je hebt het vast wel eens iemand horen zeggen: zodra je de showroom verlaat met een nieuwe auto is ’ie al in waarde gedaald. Dat geldt natuurlijk ook voor een leaseauto. Na de eerste drie jaar is de auto al voor de helft in waarde gedaald. Dat voordeel op de afschrijving wordt aan jou als leaserijder doorberekend. Bovendien rijd je vaak een luxe auto, want een occasion heeft meestal al allerlei extra’s aan boord die bij de leaseprijs zijn inbegrepen. Weinig kilometers, met een rijke standaarduitrusting. Denk daarbij aan extra’s als stoelverwarming, parkeersensoren of mooie velgen.

Is het leasen van een occasion goedkoper dan een nieuwe?

Over het algemeen geldt dat een occasion leaseauto goedkoper is dan een nieuwe leaseauto. Hoeveel je auto nieuw of tweedehands precies kost, hangt samen met het model dat je graag wil rijden en de opties die erop zitten. Een model kan nieuw goedkoper zijn dan hetzelfde model occasion met veel extra opties.
Lees meer over het verschil tussen het leasen van een nieuwe auto en een occasion.


Voor wie is occasion lease interessant?

Wie graag voor een bescheiden maandbedrag een aantrekkelijke auto wil rijden en zich verder geen zorgen wil maken, is occasion lease een uitkomst. Occasionlease biedt gemak en zekerheid voor een vaste lage prijs. Starters kunnen bijvoorbeeld veel baat hebben bij een occasion leaseauto. Door de kortere looptijden die bij een occasion horen, kun je het gemak van een leaseauto ervaren tegen een voordelige prijs zonder er vier jaar aan vast te zitten.

Wanneer de auto naar de garage moet voor onderhoud of reparatie, wordt je auto opgehaald en weer thuisgebracht op onze kosten. Een auto leasen betekent geen gedoe, maar gemak. De auto’s zijn nog jong en worden altijd keurig onderhouden door ons netwerk aan monteurs, waardoor de kans op pech minimaal is. Heb je de pech dat je toch een keer stil komt te staan, halen we je auto op, wordt de auto gerepareerd en weer thuisgebracht. In de tussentijd rij jij gewoon door in een vervangende auto, die wij na 24 uur voor je betalen.

Het leasen van een tweedehands auto is daarnaast ook een heel interessante optie voor zzp’ers, startende ondernemers en ondernemers. Je komt op een voordelige manier toch goed voor de dag met je leaseauto. Voor ondernemers en zzp’ers geldt: tijd is geld, maar alle zorgen nemen wij uit handen


… minder interessant voor?

Er zijn uiteraard ook mensen waar occasion lease minder interessant voor is. Sta je op het punt om een huis te kopen? Houd er dan wel rekening mee dat een private lease auto, zowel niet als tweedehands, gevolgen heeft voor de hoogte van je maximaal te krijgen hypotheek bij de bank. Het neemt zo maar een hap uit je budget. We hebben voor je uiteengezet wat die invloed van private lease is op je hypotheekaanvraag. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het private leasecontract na de aankoop van je huis af te sluiten.Bekijk occasion aanbod

De voordelen van occasion lease

 • Scherpe tarieven
 • Kortere looptijden
 • Inclusief al het onderhoud
 • Een zeer compleet uitgeruste auto
 • Snelle levertijden

Ons alles-in-1-abonnement bevat:

 • Wegenbelasting
 • Onderhoud en reparaties
 • Pechhulp in alle landen op de groene kaart
 • Na 24 uur recht op vervangend vervoer
 • Een persoonlijk dashboard én handige app
 • All risk-, WA- en Casco-verzekeringen (exclusief € 300 eigen risico)
 • Verhaalbijstand
 • Een flexibele kilometerbundel
 • Haal- en brengservice bij onderhoud